Skip to content

Suszony pomidor, szpinak, mozzarella i czosnek w cannelloni!

Aby przygotować farsz do makaronu potrzebowałam kilku pomidorów suszonych (Według uznania – mi wystarczyło 5 sztuk), 4 ząbków czosnku oraz pół paczki szpinaku (swoja drogą uwielbiam szpinak).
Na oliwę z oliwek dodałam pokrojone w plastry ząbku czosnku, delikatnie je poddusiłam następnie dodałam pokrojone w paski suszone pomidory a na sam koniec szpinak, doprawiłam pieprzem i solą do smaku. Kilka minut dusiłam na patelni, tak aby wszystkie składniki się połączyły. 

Na gotującą się wodę wrzuciłam makaron cannelloni – ugotowałam al dente. Następnie tak przygotowany makaron wypełniłam farszem. Ułożyłam każdą z rurek w żaroodpornym naczyniu, polałam sosem z jogurtu naturalnego i sera mozzarella i zapiekałam przez kilka minut.
I co Wy na to?? ? 🙂
Udostępnij
SPIS PRZEPISÓW

ARCHIWUM

PORTFOLIO

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *