Skip to content

Czerwona porzeczka w babeczce

Lato to czas, który rozwija Naszą wyobraźnię, szczególnie tym gotującym. W mieście targi przepełnione są sezonowymi, świeżymi owocami i warzywami. Na dzisiejszy deser wybrałam czerwoną porzeczkę, trochę niedocenioną przeze mnie. Odkąd zaczęłam gotować, poznaję na nowo produkty. Tak też stało się z czerwoną porzeczką, która nie tylko wyglądem ale i właściwościami zdrowotnymi przyciągnęła moją uwagę.



Składniki:
– 2,5 szklanki mąki pszennej
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1/2 szklanki oleju
– 3/4 szklanki cukru (może być brązowy lub trzcinowy)
– 3 jajka
-3/4 szklanki jogurtu naturalnego
– owoce (ja użyłam czerwonej porzeczki)

Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia, Wbijamy jajka, dodajemy olej i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Foremki do babeczek wykładamy papilotek. Nakładamy po łyżce ciasta (do 2/3 wysokości) a na wierzch kładziemy owoce. Babeczki pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C. Studzimy, możemy posypać cukrem pudrem. 



Zachęcam do skorzystania z mojego przepisu. Jest prosto, szybko i smacznie.



Udostępnij
SPIS PRZEPISÓW

ARCHIWUM

PORTFOLIO

Komentarze

1 Comment

  1. Anonimowy
    8 sierpnia, 2016 @ 2:19 pm

    Miałam okazję skosztować. Fajne, cenię w nich sobie m.in. brak posmaku proszku czy sody, no bo ja wybredna jestem i wyczuję, więc polecam!

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *