Skip to content

Kasza manna, orzechy włoskie i porzeczki

Za oknem pochmurno, ale na talerzu słonecznie. Takie poranki lubię najbardziej, kiedy jest czas na spokojne celebrowanie śniadania. To najważniejszy posiłek dnia, dlatego starajmy się, aby każdy dzień taki był. 
 Składniki (na jeden talerz)
– 3 łyżki kaszy manny
– 2 szklanki mleka ( może użyć roślinnego)
– 1 łyżka miodu naturalnego
– garść orzechów włoskich
– owoce (użyłam czerwonej i czarnej porzeczki)
Przygotowanie: Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Gotujemy i mieszamy przez ok. 5 minut tak by nie powstały grudki z kaszy. Pod koniec gotowania dodajemy miód. Przekładamy na talerz, dodajemy posiekane orzechy oraz porzeczki. Śniadanie gotowe!
Dobrej Niedzieli Kochani. 


Udostępnij
SPIS PRZEPISÓW

ARCHIWUM

PORTFOLIO

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *