Dzień Dobry Niedzielo,
Weekend Nas rozpieszcza, jest pięknie. Dlatego na dzisiejszy poranek polecam tosty z kozim serem, cukinią i cebulą. Przez długi czas do koziego sera byłam sceptyczna. Ale od kiedy na nowo odkryłam ten produkt, nie mogę przestać go jeść.
Przepis na tosty:
-chleb tostowy (u mnie pojawił się razowy)
– cukinia 1 szt.
– cebula 1 szt.
– ser kozi
Sposób przygotowania: Cukinię i cebulę pokroiłam w talarki. Na połówkach chleba ułożyłam produkty, zaczynając od plasta sera, następnie talarki cebuli, a na koniec cukinię. Delikatnie oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane tosty przełożyłam do opiekacza i zapiekałam przez ok 5 min.Najlepiej kontrolować stan wypieczenia.
To pozostaje mi życzyć smacznego.
Korzystajcie z tego cudownego słońca! 🙂