Skip to content

Por i cukinia. Makaron

Inspirację na makaron zaczerpnęłam będąc u siostry w Kraśniku. Odrobinę go zmodyfikowałam :):) Jedni twierdzą, że to wada, drudzy że zaleta, ale ja nie potrafię gotować ściśle trzymając się przepisu. A wszystko dlatego, że gotuję do smaku i od serca. 

Składniki:
– por;
– cukinia;
– ząbek czosnku;
– makaron;
– masło;
– parmezan;
– sól;
pieprz czarny;
– papryka ostra;
– świeży lubczyk.
Czosnek pokroiłam w talarki i przesmażyłam na maśle. Następnie dodałam cukinię i dusiłam jeszcze przez krótki moment. W tym czasie zajęłam się przygotowałam pora, który pokroiłam wzdłuż na kawałki o długości ok. 6 cm. Wszystkie składniki dusiłam na patelni przez kilka minut. Kolejno dodałam białe półwytrawne wino i gotowałam do chwili jego odparowania. Przyprawiłam solą, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz ostrą papryką. Na koniec dodałam 2 łyżki śmietany 30% łącząc wszystkie produkty. Zagotowałam sos i podałam z parmezanem i lubczykiem.
Smak oceńcie Wy!
Udostępnij
SPIS PRZEPISÓW

ARCHIWUM

PORTFOLIO

Komentarze

2 komentarze

  1. paulinaskorupa
    8 grudnia, 2015 @ 6:58 pm

    Wygląda pysznie 🙂

    Reply

  2. dudakamilaanna.blogspot.com
    8 grudnia, 2015 @ 7:06 pm

    Pomysł mamy, ja dodałam trochę siebie 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *