Skip to content

Sałatka z buraków i kolendrą.

Uwielbiam buraki w każdej postaci, a Wy? Ta sałatka sprawdza się jako dodatek do obiadu. Może też być przekąską w ciągu dnia. 
SKŁADNIKI 
3-4 szt. buraków
świeża kolendra
płynny miód
sok z cytryny
czarny pieprz
sól morska 
oliwa z rzepaku
Na samym początku zajęłam się ugotowaniem buraków. Ostudzone pokroiłam w drobną kostkę. Kolejnym krokiem było dodanie składników takich jak: sok z połowy cytryny, łyżka płynnego miodu i drobno posiekana kolendra.Sałatkę doprawiłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą. Wszystkie składniki połączyłam i dodałam oliwy z rzepaku. Tak przygotowane buraki należy wymieszać i dostawić na noc do lodówki by wszystkie składniki się przegryzły. Jako przekąska w pracy sprawdzi się idealnie 🙂
Dobrej Nocy 🙂
Udostępnij
SPIS PRZEPISÓW

ARCHIWUM

PORTFOLIO

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *